Tijdens een mindful walk kreeg ik deze opdracht. Mijn gedachten tuimelden direct over elkaar heen: 

  • dat is te raar 
  • dat doe je toch zeker niet 
  • ik ga vallen 
  • dat is gevaarlijk! 
  • ik bots vast tegen iets op 
  • wat denken andere mensen wel niet als ze dat zien 
  • ik loop voor gek 
  • best leuk misschien 
  • en zo kwamen er nog wel tien voorbij 

Normaal heb ik weinig moeite met het sluiten van mijn ogen, ook niet waar anderen bij zijn, maar dat is dan wel in veilige omgeving. Dit keer vond ik het toch wel erg spannend. 

En een aantal Ikken in mij, zoals de criticus, de perfectionist en de stoere, hielpen niet echt mee. Zelfs de vermijdende Ik kwam om de hoek kijken. Maar ook het spelende kind, de ontdekker en de pionier deden mee….. 

De Ikken, iedereen heeft ze en ze kunnen zorgen voor een ware kakofonie in je hoofd. Maar uiteindelijk maak jij de keuze in wat je doet. Al je Ikken hebben een rol om je te beschermen tegen pijn en afwijzing. Alleen als er een aantal dominant zijn, kan het zijn dat je niet de keuze maakt van je hart. Luister naar je hart en je lichaam en kijk dan nog eens wat je wilt. 

Het werd met een blinddoek op door het park, een leuke en vooral leerzame ervaring!