We starten de Relax challenge met het oefenen van compassievol zijn.

Deze challenge kan een uitdaging voor je zijn, toch dagen we je graag uit om vandaag te starten met kleine momenten van geweldloosheid. 

Wist je dat 95% van ons gedrag onbewust is? We worden niet gestuurd door vrije wil, maar grotendeels door onbewuste processen. We denken dat we bewust oordelen, vergelijken en kiezen, maar dat is slechts een illusie. 

Aan de start van deze challenge is het een mooie uitdaging om te oefenen in compassievol zijn. We doen niet alleen onszelf en de ander geweld aan door de woorden die we zeggen of de acties die we doen, maar ook in onze gedachten hebben we ons oordeel snel klaar. Dit heeft niet alleen effect op onszelf en de ander, maar ook op de natuur en de wereld om ons heen. 

Voor nu richten we ons op het compassievol zijn in de gedachten die je over jezelf hebt. 

Oefening

  • Neem vandaag eens minimaal drie momenten waarop je bij jezelf nagaat hoe je over jezelf denkt.
  • Elke keer als dit een negatieve gedachte is, merk het op en kijk of je het op een positieve manier om kan buigen. Bijvoorbeeld bij ‘ik kan dit niet’, bedenk je wat je allemaal wél kan en wat je allemaal wél doet. 
  • Schrijf jouw positieve gedachten voor jezelf op

Gedurende de challenge kan je deze focus op positieve gedachten elke dag opnieuw gebruiken. Als je het bijvoorbeeld lastig vindt om vol te houden, bedenk dan dat er aandacht aan schenken al een hele mooie oefening op zich is. Richt je dus niet teveel op het resultaat.

Succes!